Pigtrådsmusik i pressen i 60'erne

Her er en række citater om pigtrådsmusikken og den den nye ungdomskultur der fulgte med. Citaterne er fra 60'ernes lokalpresse i Roskilde .

Samtidens aviser giver et meget godt billede af tiden. Og de viser hvordan holdningen trods alt bevægede sig fra skepsis til gradvist større accept af de langhårede unge og deres musik.

Links
-> Rock
-> Musikgenrer
-> Pigtrådsmusik i Roskilde

Fotografier:
*
Øverst: Engelske Javalins på Fjordvilla 1966
* Midterst: Dans i Fjordvillas lille sal.
* Guitarist: Keld Hansen fra Sounds spiller pigtråd.

*I Algade havde man hver aften ”pigtrådsmusik” til asfaltdansen, og det samlede et skrigende og rock’ende publikum, der til tider gjorde passage af gaden næsten umulig.

Roskilde Tidende 15. juni 1964  


*Ungdommen i dag kræver ét, nemlig pigtråd i metervis.”

Roskilde Dagblad, 13.august 1965 efter Peter Belli & Les Rivals spillede på Fjordvilla, Pigtrådens favorit spillested Roskilde

*Grunden til, at vi har set os nødsaget til, at lukke for pigtråden, er de ubehageligheder, det fører med sig i form af urostiftere, der kører rundt i hotellets gård på knallerter og støjer til langt ud på natten.” 

Direktør Tage Rasmussen, Hotel Roar, Roskilde Tidende 4. semptember 1965

*Mer eller mindre afrettede lydbølger blandet med ultraviolette ulvehyl havde nær blæst vinduerne ud, tobaksrøgen sved i øjnene, flere havde åndedrætsbesværligheder, og sveden haglede fra os. Men ih – hvor var det skægt!”

Om Roskildemesterskab i Pigtrådsmusik 21 februar 1966,  Roskilde Ungdomsklubs blad, Knald


*En lokal radioforhandler havde leveret fem gamle fjernsyn, hvoraf de to blev hamret i stumper og stykker. Forsangeren Carl Wayne hentede på et tidspunkt sine økser frem, tog en rask lille fægtekamp med Roy Wood og gik derefter løs på det første Tv-apparat, der under hans mægtige øksehug splintredes med et voldsomt brag og under stærk røgudvikling. Under vilde skrig fra pigerne led det næste Tv-apparat lidt efter samme skæbne.”  

Roskilde Tidende 22 maj 1967, Reportage fra koncert på Fjordvilla med det engelske pigtrådsorkester The Moves

*Man noterer, at den miskendte generation af langhårede er i besiddelse af en følsomhed og en sans for det væsentlige, der er ganske opløftende, og som burde tages til efterretning af den talstærke skare, der til hverdag lader mavesyren skumme i raseri over, at godtfolk mellem 15 og 21 lader håret vokse.”

Fra artikel om en sangkonkurrence på Club Paramount, Roskilde Tidende, 14. august 1967

:\\

¤
¤
¤

¤
¤

ROCK OG POP
JAZZ
KLASSISK
FOLKEMUSIK
¤
¤