ROSKILDES MUSIKHISTORIE /

ROCK

Emner:
-> Effy & ELiten
-> Sounds - scrapbog
-> Pigtråd i pressen
-> Rockbands 1953-67

Artikler:
> Pigtrådsmusik i Roskilde (Historisk genmemgang; 2005)
> "Alle spillede lige dårligt" - Interview med Cai Rydder fra Beatmakers (2005)
> De råbende råber op Interview med Shouts fra Roskilde Tidende; 1965
>
Sounds; interview med Bent Hansen (2005)
>
Pop og pop-rock i Danmark Artikel fra Le Petit Journal, 1962


Klik på billederne for stor størrelse.

Rock og pop i Roskilde

1957
Den første Rock’roll koncert i Roskilde

1962-68
Pigtråd og beatmusik

1971
Soundfestivalen, den første Roskilde Festival

Den første rockkoncert i Roskilde kan dateres helt præcis. Rock ’n’roll kom nemlig til Roskilde 13.marts 1957 Det skete ved et arrangement i Roskilde-Hallen som jazzklubben Light House stod for.
Arrangement blev lidt af en enlig svale. Jazzmusikerne fra Light House-orkester, der havde forsøgt sig med Rock’n’roll foretrak alligevel jazzen.

Først omkring 1960-1961 begynder de første bands at dukke op på Roskilde-egnen. Det var med de nye idoler Tommy Steele og Cliff Richard and the Drifters som forbillede. Efter Beatles slår igennem omkring 1963, begynder der for alvor at ske noget. Rockbands eller pigtrådsorkestre, som de kaldte sig dengang, skød frem alle steder . Restaurant Fjordvilla var stedet hvor de største arrangementer foregik.

Efter pigtrådperioden kom den psykedeliske musik; syrerock. Men mod slutningen af tresseren droslede Fjordvilla ned. Det var slut med koncerter med store danske og internationale navne. I denne periode kom diskotekerne også til. I 1971 synes et par gymnasie-elever at det var blevet for kedeligt og stablede Sound-festivalen på benene. Det var starten på Roskilde Festivalen. Efter en del begyndervanskeligheder voksede Roskilde Festivalen sig stor og er i dag hovedårsagen til at mange forbinder navnet Roskilde med Rockmusik.

*

¤
¤
¤

¤
¤

ROCK OG POP
JAZZ
KLASSISK
FOLKEMUSIK
¤
¤