Regimentsmusik

I 1900-tallet tog den klassiske musik i Roskilde en ny vending. Hærens musikkorps flyttede fra Fredericia til Roskilde. Det betød et helt korps af uddannede musikere kom til byen og tog aktivt del i dens liv. De holdt offentlige koncerter jævnligt med et repertoire der strakte sig fra det militære, over det folkelige, til det bedste af den klassiske musik.

Regimentsorkestret spillede ved alle større arrangementer og fester. De var også musikpædagoger, der havde som bijob at undervise byens ungdom. Så musikkorpset var en kraftig indsprøjtning til Roskildes musikliv. Selvom musikkorpset blev nedlagt i 30'erne sluttede dets betydning for byen ikke.

Trompetisten Johannes E. Billesbølle blev i byen til sin død 1982 og blev en af de vigtigste enkelt personer i Roskildes musikliv. Billesbølle var udover at være en dygtig musiker også en dygtig komponist. Han gik aktivt ind i byens musikliv og dannede allerede inden musikkorpsets opløsning sit eget orkester. Indtil sin død var han aktiv i et utal af orkestre og var med til at uddanne en hel generation af Roskilde-musikere.

< Klassisk musik

*

¤
¤
¤

¤
¤

ROCK OG POP
JAZZ
KLASSISK
FOLKEMUSIK
¤
¤