> Tidslinje
> LIRUM LARUM (Artikel)
> Medvind Duo

Link til stort billede

Klik på billeder for stor størrelse

*

Folkemusikken i Roskilde

Blandt de mange nye musikalske retninger der opstod i tressererne, var der også én med ny interesse for folkemusikken. Bob Dylan var det største udenlandske navn der repræsenterede den nye trend. I Roskilde var det bandet Han, Hun og Ham der begyndte med folkemusik i 1966. Med baggrund i Han, Hun og Ham opstod i 1970 bandet Lirum Larum. Lirum Larum virdereudviklede sig til et helt netværk af grupper og foreninger med kontakter langt ud i Europa. Dette levende folkmiljø findes endnu og har gennem årene kastet en lang række kasette, Lp og CD udgivelser af sig. Det har også sørget for at der er blevet afholdt koncerter i Roskilde med bl.a. Lars Lilholt Band, Niels Hausgaard og Björn Afzelius. Det er også folkemusik foreningerne, der siden 1976 har stået for det årlige tilbagevendende spillemandsstævne.

Lirumlarum foreningerne har også været også været med til at grave egnens gamle spillemandstraditioner frem. Vigtige kilder har været gamle nodebøger , hvis melodier er kommet på repetoiret igen.

Kendetegnende for folkemusikscenen i Roskilde er den korte afstand mellem udøver og publikum. Genren har bevidst undgået den opstyltedhed som man kan finde omkring rock og klassisk musik.

> Tidslinje
> LIRUM LARUM (Artikel)
> Musik og Lyd
> Medvind Duo

*

¤
¤
¤

¤
¤

ROCK OG POP
JAZZ
KLASSISK
FOLKEMUSIK
¤
¤